Blogger Template by Blogcrowds.

Filmlerden Sahneler - Şarkılar

      Müzük üzerine eğilmiş, yanım, diğer yanlarıma oranla daha da eğik olduğu için, filmlerdeki şarkılardan da bir seçki yapayım dedim kendime göre...

Batman Returns - 1992: Face To Face - Siouxsie And The Banshees

Videoda 48. saniyede başlayan Face to Face, bir filmdeki karakterler ile en iyi örtüşen şarkılardan biridir benim gözümde. Neden? Tim Burton'ı çoğu kişi gibi, yarattığı atmosfer yüzünden sevmem. Hatta o açıdan kıl olduğum bir yanı da vardır. Lakin burdaki gibi anlatımları daha çok hoşuma gider. Maskeli baloya, maskesiz gelen Catwoman ve Batman, namları diğer, Selena ve Bruce Wayne burada bize gösterir ki, gerçek kimlikleri Catwoman ve  Batman'dir. Maskeli baloda maskesiz gezmelerinin sebebi, aslında normal, günlük hallerinin, maskeli halleri oluşudur. Normal hayatları maskeleridir. Bunu da Face to Face eşliğinde çok iyi bir biçimde idrak ederiz.


Frantic - 1988: I've Seen That Face Before - Grace Jones

Roman Polanski'nin bu pek de içaçıcı olmayan filminde, tabiri caiz ise çılgın atan şarkıcı Grace Jones'u, yeryüzünün gelmiş geçmiş en mükemmel parçası olan Astor Piazzolla'nın Libertango eserini, dönemin diskolarında zirveye oturtan cover'ı "Strange, I've seen that face before" ile dinliyoruz ve Harrison Ford'a rağmen katlanıyoruz.

Scent of a Woman - 1992: Por Una Cabeza - Carlos Gardel 

Efsane tangolardan, geleneksel tangonun şarkının da adındaki gibi, bir at kafası önde giden adamın olan Carlos Gardel'in Por Una Cabeza'sı eşliğinde Al Pacino. Klasikleşmiş bir sahne. Aynı eserde, Jim Cameron'ın True Lies filminde Arnold The Governator Schwarzenegger de iki kez tango yapmıştır. Şarkının sözleri de vardır, ancak burada enstrumantel  hali kullanılmıştır.

Moulin Rouge - 2001: El Tango De Roxanne - Jacek Koman, Ewan McGregor, Jose Feliciano

Özellikle Chicago'daki Cellblock Tango saçmalığı çıkınca, değeri birkaç yüz misli daha çok artan eser. Police dönemlerinden kalma bir şeyin, nasıl birkaç gömlek yukarı alınabileceğini gösteren ve müzikal olması nedeniyle de, görsellikte tavana vuran, aynı zamanda Jose Feliciano gibi bir varlığın gitarını arada duymamızı sağlayan şahane eser. Daha ne demek lazım. İzle ve dinle...


Aslında daha çok var, ama kiminin görüntüsünü bulamadım, kimisi ile uğraşmak istemedim. Ayrıca yazıyı da videolarla şişirmek istemedim. İlerde belki devam ederim. 

Hörmetlerimle...

Lengeli Fötür...

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa